fotografie_creatief

Tips voor creatieve fotografen

Mooie foto’s, die iedereen kan maken.

De eerste stappen in de fotografie wereld zijn eenvoudig: Neem een ​​camera bij de hand en daar ga je. Daarna met bewerkingsprogramma’s zoals Photoshop of Lightroom geef je het geheel de laatste hand. Met deze korte zinnen kun je het creatieproces van een beeld omschrijven, maar er is een verschil tussen het nemen van foto’s en het maken van kunst. Tot slot, het is niet eenvoudig, zelfs voor professionele fotografen om zich te onderscheiden met bijzondere werken uit de menigte. Om echt eenmalig objecten en momenten vast te leggen, hebben we een aantal tips voor beginnende kunstenaars samengesteld.

 

Truc 1: Concentreer je op de details!
Als fotograaf je een oog voor de onzichtbare nodig, want vaak gaat met grote afbeeldingen, het effect verloren. Liever twee keer kijken voordat u uw motief te kiezen. Vooral kleine afbeelding details, zoals de dauw druppels op een blad kan een sterker effect op uw foto.

 

Truc 2: Experiment met het perspectief!
Neem een andere positie aan, verander van uitzicht. Het mooiste gebeurt wanneer uw eens gaat zitten als kikker, of uw camera in de lucht houd zoals een foto het zou zien. Eens geprobeerd ziet u dat een ander perspectief andere gave foto’s oplevert.

 

Truc 3: Selecteert ongebruikelijke tijdstippen van de dag!
Zonsondergang of opgang geeft een geheel nieuw licht van de wereld. Zo vind u zeker uitzonderlijke ontwerpen. Het dauw van de morgen op het gras, een vogel die haar kindje eten geeft. Het is allemaal mogelijk in de morgen, mocht u niet zoon ochtend mens zijn dan is zonsondergang ook een optie.

 

Truc 4: Verlaat soms de gebruikelijke manier!
Denk anders dan andere, want nieuwe elementen om nieuwe elementen van foto’s te ontdekken. Ga bijvoorbeeld eens van het bospad af, of stop eens langs de weg om daar een foto te maken. Meestal maak je de mooiste foto’s op ongebruikelijk plekken.
Tot slot een opmerking:  Soms lukt het niet het ideale plaatje te maken, leg een paar dagen uw camera neer en probeer het een paar dagen laten weer. Want met een helder hoofd, gaat het sneller om ideeën te bedenken.