drukwerk goede kwaliteit

Bestanden aanleveren voor drukwerk

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben wij een aantal voorwaarden opgesteld voor het correct aanleveren van bestanden aan ons. Voor een eindresultaat dat aansluit bij de verwachtingen, is een goede aanlevering van het materiaal van essentieel belang. Voor het correct aanleveren van bestanden hebben wij daarom een aantal voorwaarden opgesteld. Als het materiaal aan deze voorwaarden voldoet, kunnen wij de opdracht goed en efficiënt verwerken en een optimale kwaliteit garanderen. Krijgen wij slechte/kleine resolutie bestanden (foto’s/logo’s) dan is het mogelijk dat de kwaliteit niet goed genoeg is.

 

Aan welke voorwaarden moet een digitaal bestand voldoen?
Wij maken gebruik van de volgende programma’s op Apple Macintosh:

 

Het bestand hoeft niet in één van deze programma’s gemaakt te zijn, maar moet hier wel in kunnen worden geopend. Zogenaamde ‘bitmap’-bestanden kunnen bijna altijd probleemloos worden verwerkt. Mocht je deze bestanden uit een ander programma exporteren, dan kan het zijn dat deze niet bruikbaar zijn. Niet elk software pakket kan namelijk een valide bitmap genereren.

 

Gebruik in de naamgeving niet langere namen dan 27 tekens.

 

MS Word en MS Exel zijn tekstverwerkings-programma’s en dienen als zodanig gebruikt te worden. Ze zijn niet geschikt om web klare bestanden in kleur te vervaardigen. Logo’s, illustraties en foto’s die in Microsoft Word geplaatst zijn, moeten als aparte bestanden aangeleverd worden. Werk je met andere programma’s, bel dan even met ons om te bespreken hoe je het het beste digitaal kunt aanleveren.

 

Beeldmateriaal

 

Bij het gebruik van bitmap beeldmateriaal (foto’s, illustraties, scans, etc.) is zowel de resolutie als het formaat van belang. Beeldschermen hebben en resolutie van 72 dpi. Een afbeelding kan vaak probleemloos kleiner gemaakt worden, maar met een resolutie van 72 dpi kan deze niet vergroot worden. Het beste is dat het beeldmateriaal niet meer geschaald wordt, en op ware grootte op het beeldscherm gebruikt wordt.

Lees meer over vector bestanden (ook wel ‘lijntekening’ genoemd).

 

Bruikbare bestandsformaten

Over het algemeen is het aanleveren van beeldmateriaal heel eenvoudig. Deze bestandsformaten kunnen wij probleemloos verwerken:

 

  • JPEG (minimale kwaliteit: 8 Hoog)
  • TIFF (Mac, géén LZW compressie)
  • PICT
  • PSD
  • Photoshop EPS

 

Aanleveren van media

Bestanden kun je aanleveren op alle gangbare manieren als DVD, CD, USB flash drive, externe harddisk of email. De grootte van de bestanden die via email aangeleverd kunnen worden is afhankelijk van je eigen email provider. Onze limiet is onbeperkt, maar voor de meeste providers geldt een maximum van 10mb. Ook is mogelijk onze speciale cloud dienst te gebruiken om foto’s/video’s/logo’s aan te leveren.

 

Verschil in kwaliteit

Om even een voorbeeld te noemen, een foto van uw bedrijfsauto. Uw wilt deze natuurlijk wel duidelijk op uw drukwerk of website hebben. Er zijn 2 manieren om een foto aan te leveren, in goede kwaliteit of slechte kwaliteit.

Zoals u hieronder ziet, is het verschil als de foto verkleind is op het beeldscherm niet groot. Maar als de foto voor hoge resolutie grafisch ontwerp wordt gebruikt kunnen er blokjes ontstaan die ervoor zorgen dat de foto erg onduidelijk en onscherp word.

 

drukwerk slechte kwaliteit

Drukwerk slechte kwaliteit

drukwerk goede kwaliteit

Drukwerk goede kwaliteit